Top Local Places

Villa Grøvan

Nonsåsen 6, Harstad, Norway
Real estate
ad

Description

Veien fra et slitent kvisteldorado til en klassisk tidløs Villa :-) På denne siden vil jeg legge ut bilder og info fra vår oppbygging av huset i Nonsåsen 6. Veien fra et slitent kvisteldorado til en Villa :-) Vi har en 10 år`s plan på dette prosjektet å satser på at det meste er gjort innen den tiden....... Timeline PhotosDa var Hall`en ferdig :-) (med unntak av Otta slipt-skiferen som skal ligge midt på gulvet, den er bestilt å kommer plutselig)
Her er det brukt hjemmelaget listverk og Speil-brystning i heltre. Veggen er "delt" med brystningslist og brystningsknekter, og det er montert Perlestaff panel oppe.  Det er montert gips i taket med led spotter og her er det dreide hjørneklosser til taklistene. På gulvet er det kalibrert natur Ottaskifer, med antrasitt farge på fugene.  Ytterdøren er en to-fløy dør fra Diplomat med Yale Doorman lås. På ytterdøren har vi foliert glassene med "frost" og kongeblå folie. Glassdøren inn til stuen er fra Jeld-wend. Fargene er: S3010-R80B Gustaviansk blå glans 20 på panelet og S0502-Y bomull glans 40 på brystning, dører og listverk og S0502-Y bomull glans 02 i tak.Da var endelig alle 54 brystnings-speilene montert, fra gangen i kjelleren, gjennom kjellerstuen, opp trappen til 1. etg, videre gjennom Hallen og helt opp til loftet. Jeg har nå startet med monteringen av brystningslister og knekter, så nå er det ikke lenge før denne delen av oppussingsjobben kan ferdigstilles. Det er litt utfordrende arbeid i trappene, da det er mange forskjellige vinkler å ta hensyn til, men det blir bra til slutt :-)Photos from Villa Grøvan's postBlir ikke arbeidslaus med det første....

Denne helga e det stubbgulv i Hall på timeplan. Vi tar opp det gamle sponplategulvet, kubber mellom gulvbjelkene, isolerer og legger nytt sponplategulv mellom bjelkene. Da blir det 22 mm ekstra plass til flytavretting før vi legger skifergulvet.Da var vi ferdig med å senke Hall gulvet. :-)
Gulvet er først tatt vekk, og så er det kubbet mellom de eksisterende gulvbjelkene, for så å legge nytt gulv mellom bjelkene. Gulvet er nå 22 mm lavere en det som var opprinnelig, å det er klart til å legge Ottaskifer.Da var jeg ferdig med å legge Kalibrert Otta naturskifer 30 x 60 i Hall`en :-) (Mangler bare de slipt skiferhellene som skal ligge i midten)
Å så måtte jeg bygge ei lita "bru" som ungene må bruke for å komme seg ned på rommene fram til at limet herder.Da va vi ferdig med å kappe opp alt av deler til speilbrystningen i Hallen, og til den siste delen av trappen. Så da er det klart for fresing av profiler. Det er totalt 104 deler som skal freses, så det blir noen timer i fresen nå.....

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Da var Hall`en ferdig :-) (med unntak av Otta slipt-skiferen som skal ligge midt på gulvet, den er bestilt å kommer plutselig) Her er det brukt hjemmelaget listverk og Speil-brystning i heltre. Veggen er "delt" med brystningslist og brystningsknekter, og det er montert Perlestaff panel oppe. Det er montert gips i taket med led spotter og her er det dreide hjørneklosser til taklistene. På gulvet er det kalibrert natur Ottaskifer, med antrasitt farge på fugene. Ytterdøren er en to-fløy dør fra Diplomat med Yale Doorman lås. På ytterdøren har vi foliert glassene med "frost" og kongeblå folie. Glassdøren inn til stuen er fra Jeld-wend. Fargene er: S3010-R80B Gustaviansk blå glans 20 på panelet og S0502-Y bomull glans 40 på brystning, dører og listverk og S0502-Y bomull glans 02 i tak.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Et til bilde fra Hall`en fra den andre siden der garderoben også vises ;-)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Sluttarbeider i Hall`en i dag, bla foliering av glassene i ytterdøren og belistingsarbeider.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

I dag tar æ siste strøket med maling på det hjemmelagede listverket i Hallen, så nu begynne æ å se "enden" på detta prosjektet :-) Hær e et bilde av karmlisten som er over dørene, å de er 204 mm høy og 116 mm brei.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Villa Grøvan's post

Dreiing av hjørneklosser som kveldsarbeid i dag :-) Nu e alt av listverk og andre "deler" til Hall`en ferdig produsert, så da e d bare litt montering og masser av malerarbeid som gjenstår.

Photos from Villa Grøvan's post
facebook.com

Timeline Photos

Listearbeid e en av oppgavan på dagens timeplan. Æ e nu ferdig med alle foringer og karmlister i Hall`en, å e godt i gang med monteringen av brystningsknekter og brystningslister.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Da var jeg ferdig med å legge Kalibrert Otta naturskifer 30 x 60 i Hall`en :-) (Mangler bare de slipt skiferhellene som skal ligge i midten) Å så måtte jeg bygge ei lita "bru" som ungene må bruke for å komme seg ned på rommene fram til at limet herder.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Det er bare gøy med mange vinkler når en har godt verktøy å jobbe med. Her er det trappa opp til loftet som "utfordrer" meg :-)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Da var æ godt i gang med legging av Ottaskiferen :-) Det blir "kalibrert natur" på sidene, og et felt med 1,2m x 2,4m polert skifer i midt på gulvet.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Da va æ i gang med å tilpasse skiferen til Hall`en med steinsaga. Helt greit med godt verktøy når en skal legge steingulv.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Villa Grøvan's post

Da var gulvet ferdig avrettet etter ei heftig 2 timers økt med mikseren, å nå er det endelig klart for legging av Ottaskifer :-)

Photos from Villa Grøvan's post
facebook.com

Timeline Photos

Da var alle karmlistene til Hall'en ferdig kappet, profilert med overfresen, kvistlakket og grunnet :-)

Timeline Photos
facebook.com