Bezoekadres: De Gaard 1  5146 AW   Waalwijk
Postadres: Postbus 146  5143AC Waalwijk. Voetbalvereniging RWB Waalwijk
Bezoekadres: De Gaard 1   5146 AW  Waalwijk
Postadres: Postbus 146   5143 AC  Waalwijk

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Photos from Vv RWB Waalwijk's post

RWB DELFT IN DOELPUNTRIJK DUEL HET ONDERSPIT. RWB kwam uit in Prinsenbeek bij Beek Vooruit al heel snel op voorsprong. Kevin Remie was degene die na 1 minuut voetballen keeper Pim Vincenten van Beek Vooruit al de gang naar het net liet maken. Beek Vooruit heeft echter de eeneiige tweeling Joost en Loek Schalks in de gelederen. Door deze broertjes die voor de 3e klasse van uitzonderlijke kwaliteit zijn stond het bij rust 2-1 in het voordeel van Beek Vooruit. Ondanks deze tegenvaller kwam RWB na rust vol goede moed uit de kleedkamer en kreeg het kansen om langszij te komen. Beek Vooruit was aan de andere kant een stuk effectiever, in de 52 en 56e minuut werd de stand naar 4-1 gebracht. Normaal zou je denken dat de wedstrijd gespeeld is, zeker als je terugkijkt naar vorig seizoen toen Beek Vooruit RWB terugstuurde met een 5-1 overwinning. RWB toonde echter karakter en vocht zich terug in de wedstrijd waardoor het door doelpunten van Dennis Timmermans en wederom Kevin Remie na 65 minuten 4-3 stond. 10 Minuten voor tijd besliste Beek Vooruit echter de wedstrijd door een vrije trap kansloos voor RWB-keeper Bart van Heesch in de kruising te trappen. Net voor tijd bepaalde Beek Vooruit de eindstand op 6-3. RWB produceerde uit bij Beek Vooruit 3 treffers, tegen de broertjes Schalks die in grote mate de wedstrijd bepaalden was dit echter niet genoeg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper Waspik op het programma. Waspik is met 3 overwinningen op rij goed begonnen aan de competitie, RWB zal na twee verloren wedstrijden thuis tegen Waspik op zoek moeten naar de eerste punten.

Stephan de Man komende 2 jaar trainer van RWB J0 19-1. Stephan de Man begint dit seizoen aan zijn tweede jaar als trainer van RWB JO 19-1 (A1). Al meerdere jaren is Stephan trainer van een jeugdelftal, mede door zijn inzet heeft RWB de afgelopen jaren een groot aantal jeugdspelers door kunnen schuiven naar de selectie. Stephan heeft er daarnaast aan meegewerkt dat alle selectieelftallen van de Jeugdafdeling inmiddels uitkomen in de KNVB eerste klasse. Voor RWB zijn deze zaken een basis om met Stephan een contract aan te gaan die hem de komende twee jaar aan RWB bindt als trainer van RWB JO 19-1. Wij wensen Stephan namens alle RWB-ers veel succes toe.

Standenlijst 3e klasse B, Zondag 18-09-2016

VAN DER LINDEN 75 JAAR Transportbedrijf van der Linden vierde zaterdag 17 september dat het inmiddels 75 jaar bestaat. RWB kan trots zijn dat dit mooie familiebedrijf de hoofdsponsor is van onze Voetbalvereniging. Namens geheel RWB van harte gefeliciteerd.

De opstelling van de wedstrijd Beek Vooruit 1-RWB 1 zondag 18 september 2016

VOORAANKONDIGING JAARVERGADERING RWB. Voor de eerste keer sinds jaren hield voetbalvereniging RWB in sizoen 2015/2016 zijn Jaarvergadering op de vrijdagavond. Resultaat was niet meer mensen die naar de vergadering kwamen, maar wel dat na de vergadering onder genot van een hapje, drankje en een muziekje nog gezellig werd nagekletst over voetballen. Reden voor het bestuur om “Jaarvergadering op vrijdag” een kans te geven. Dit seizoen zal de Jaarvergadering gehouden worden op vrijdag 4 november 2016 in de kantine van Sportpark De Gaard. BESTUURSVERKIEZING. Een vast agendapunt tijdens de vergadering is de bestuursverkiezing. Dit jaar is Monique Fijneman als secretaris aftredend, Monique heeft zich voor deze functie herkiesbaar gesteld. Daarnaast zijn Dick van der Schans, Sjaak Timmermans en Jack Fijneman aftredend als lid van het bestuur. Dick van der Schans en Sjaak Timmermans zijn beide herkiesbaar. Jack Fijneman heeft in verband met de toenemende drukte met zijn werk aangegeven dat hij zich niet meer herkiesbaar kan stellen. WEDSTRIJDSECRETARIS. Daarnaast heeft Arie Roomer zijn functie van wedstrijdsecretaris met ingang van dit seizoen neergelegd. RWB gaat op zoek naar een wedstrijdsecretaris waarbij het graag zou zien dat deze meteen de opengevallen plaats in het bestuur opvult. Kandidaten hiervoor kunnen zich melden bij secretaris Monique Fijneman of voorzitter Bas Bruurmijn.

weekbriefje 't nieuwsGAARDje Jaargang 16.22, datum 12 september 2016

RWB VR Za 1 SLUITEN BEKER AF MET 4-4 TEGEN SC CAPELLE. Met een flink aantal nieuwe gezichten zijn we het seizoen traditiegetrouw gestart in de beker. Dat dit een pittige opdracht ging worden, bleek al bij de poule indeling. De eerste wedstrijd mochten we thuis aantreden tegen een combinatieteam van IFC. We begonnen sterk en waren de eerste helft gelijkwaardig. De speelsters uit het eerste team van IFC (uitkomend in de derde klasse) maakten in de tweede helft echter het verschil en het resultaat was een 0-5 nederlaag. We vervolgden het bekeravontuur bij Good Luck in Raamsdonksveer. Tegen een erg fitte en goed voetballende ploeg kwamen we helaas te kort. Zeker toen we al na 10 minuten voetballen met 10 speelsters kwamen te staan. Ondanks een goed keepende Nathalie, verloren we met 8-0. De derde en laatste wedstrijd speelden we tegen vierdeklasser Capelle. In een gelijkopgaande en vooral warme wedstrijd kwamen we snel op achterstand. Met een mooie afstandsknal tekende Natasja voor de gelijkmaker. Capelle wist vervolgens weer op voorsprong te komen en wederom zorgde Natasja met een fantastische goal voor een gelijke stand. Na goals van Kristel (een heerlijke bal in de bovenhoek) en Hannah (haar eerste ooit) en een tegengoal gingen we de laatste minuten in met een 4-3 voorsprong. Helaas kon met nog één minuut te spelen Capelle nog een keer door onze defensie breken en werd de einduitslag bepaald op 4-4. Een goed resultaat in een mooie en spannende wedstrijd, waardoor we de bekercampagne met een goed gevoel konden afsluiten.

Zondag 11 september ivm 80 van de Langstraat sportpark gesloten. Nu de vakanties langzaam achter de rug zijn staan er zaterdag 10 september weer volop beker- en vriendschappelijke wedstrijden op het programma. Zondag 11 september zijn er ivm de 80 van de Langstraat geen wedstrijden op Sportpark De Gaard. De wedstrijd RWB-2 tegen Real Lunet 2 is donderdag 8 september vooruit gespeeld. Bij rust stond RWB-2 met 0-1 achter en daar mocht het niet over klagen want de achterstand had ook zomaar groter kunnen zijn. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en scoorde RWB-2 snel achter elkaar twee keer. Voor RWB-2 betekent deze 2-1 overwinning dat het na 2 competitiewedstrijden op 3 punten staat. Zondag 11 september speelt RWB-3 uit bij Uno Animo zijn bekerwedstrijd, alle bekerwedstrijden van de overige lagere elftallen en Vrouwen Zondag 1 zijn verplaatst naar een latere datum. De competitiewedstrijd Veerse Boys 1 tegen RWB-1 is door de KNVB uitgesteld naar een later te bepalen datum.

weekbriefje 't nieuwsGAARDje Jaargang 16.20, datum 29 augustus 2016

R.W.B. 1 KRIJGT TE WEINIG TEGEN TITELKANDIDAAT TSC! Als openingswedstrijd van de competitie trof RWB in zijn eerste thuiswedstrijd direct titelkandidaat TSC uit Oosterhout. Afgelopen competitie eindigde TSC op de 2e plaats en liepen ze promotie in de nacompetitie op een haar na mis. Na het winnen van de Waalwijk Cup was er RWB alles aangelegen om ook nu weer een goed resultaat te boeken. TSC dat beschikt over een kwalitatief uitstekend elftal pakte direct een optisch overwicht in de wedstrijd. Omdat RWB de ruimtes bijzonder klein hield en zeer kort en scherp dekte leverde dit geen uitgespeelde kansen op voor de gasten. Het sterke collectief van RWB zorgde ervoor dat het niet in de problemen kwam. In de eerste helft was RWB spits Kevin Remie nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn harde schuiver kon door de doelman van TSC nog net gekeerd worden. Ruststand 0-0. Wat TSC in de eerste helft niet lukte , lukte met behulp van de scheidsrechter in de 48e minuut wel. Een snoeihard schot raakte op de rand van de 16 meter lijn de arm van een RWB speler. De spelregel luidt dan “aangeschoten hands”, maar de scheidsrechter oordeelde anders en kende TSC een strafschop toe. Dit presentje was een welkome prooi voor TSC spits Samuel van Haspel (0-1). RWB rechtte de rug en vol overtuiging werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. In de 51e minuut had de inzet van Kevin Remie beter lot verdiend maar zijn inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal. RWB rook bloed en het was Jock Bergmans die in de 53e minuut na een snelle omschakeling oog in oog kwam te staan met de doelverdediger van TSC. Zijn actie leverde helaas niet het gewenste resultaat op. In een moordend tempo golfde het spel vervolgens op en neer. De aalvlugge en behendige spitsen van TSC werden in deze fase door de verdediging van RWB volledig en vakkundig aan banden gelegd. De laatste 20 minuten speelde zich voornamelijk af op de helft van TSC. Met vlot combinatie spel werd TSC steeds verder teruggedrongen. Een snoeiharde vrije trap in de 73e minuut van Kevin Remie werd met alle geluk van de wereld nog net uit het doel geworsteld door de doelman van TSC. In deze fase had TSC alle moeite om RWB van het doel af te houden en met veel blessure behandelingen probeerde het RWB uit zijn ritme te halen. In de 89e minuut leek de aansluitingstreffer in de maak. Invaller Benjamin Broos werd in het strafschopgebied door twee verdedigers van TSC in mangel genomen. Weg scoringskans en tot ongenoegen van RWB legde de scheidsrechter de bal nu niet op de stip. Hierdoor kwam de dik verdiende 1-1 niet op het scorebord en kon TSC met dichtgeknepen billen de kleedkamer opzoeken. Eindstand 0-1.