Top Local Places

FitnessCentrum Heesch

Cereslaan 12b, Heesch, Netherlands
Gym/Physical Fitness Center

Description

ad

Welkom bij FitnessCentrum Heesch! Leuk dat je ons bezoekt!
Bij ons staat jouw doel centraal en helpen we je bewegen naar gezondheid!  Wij willen u in beweging zetten zoals wij zelf altijd in beweging willen zijn; met enthousiasme en een manier van werken waar u zich prettig bij voelt. Bij ons komt u in beweging door middel van aandacht van de eerste kennismaking tot aan iedere training en evaluatiemoment.

Wilt u werken aan een persoonlijk doel zoals gezonder gewicht of 5 km hardlopen? Of zoekt u een centrum waar verantwoord gewerkt kan worden aan alle aspecten van uw gezondheid met een eigen Health Coach?
In beide gevallen kunt u terecht bij het betrokken en kundige team wat op u staat te wachten. Daarnaast worden zij gesteund door diverse specialistische fysiotherapeuten!

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

AARDAPPEL-EI TAARTJE MET HARICORT VERTS EN CHAMPIGNONS Ingrediënten (1 taart): - 1 kilo truffelaardappels - 7 eieren - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 150 gram haricort verts - 250 gram kastanjechampignons - 2 tl kerriepoeder - Verse bieslook - Kerriepoeder - Peper Bereidingswijze: - Verwarm de oven op 200 graden. - Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en snijd ze in plakken. - Snijd de haricort verts doormidden, kook ook deze beetgaar en giet af. - Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten gaar in een koekenpan. Doe de haricots verts samen met de champignon en ui in een schaal. - Pers de knoflook fijn en hak de verse bieslook in stukjes. Breek in een schaal de 7 eieren en voeg hier de knoflook, kerriepoeder, bieslook en peper aan toe. Meng door elkaar met een garde. - Vet de quicheschaal in met olie. Bedek de bodem met plakjes aardappel, leg hier vervolgens de groente op en dek af met plakjes aardappel. Giet vervolgens het eimengsel over/door de taart en garneer met verse bieslook. - Bak de aardappel-ei taart ongeveer 30 minuten in de oven. * Je kunt in plaats van truffelaardappels ook gewone of zoete aardappelen gebruiken. Nu is het gerecht paars gekleurd door de truffelaardappels. Smakelijk eten!

facebook.com

Team 181 heeft alweer de derde training achter de rug ter voorbereiding op de Roparun 2018! #eengoedevoorbereidingishethalvewerk

facebook.com

''Wist je dat er in 100 gram paaseieren (ongeveer 14 stuks) 13 suikerklontjes zitten?'' Nog even wachten en dan is het Pasen. In de supermarkten zijn veel verschillende 'paasproducten' in de verkoop, maar deze zitten vol met suikers en verzadigde vetten! Hier een aantal tips om de paasdagen gezonder te vieren. - Vervang de croissants, pistoletjes en bolletjes voor volkoren crackers, volkoren beschuit, volkoren boterhammen, rijstwafels of roggebroodjes. - Maak een heerlijke smoothie, zodat je de nodige groenten en fruit binnen krijgt. - Vervang de vette vleeswaren voor magere vleeswaren. Bijvoorbeeld kalkoenfilet, runderrookvlees, rosbief en kipfilet. Je kunt natuurlijk ook hüttenkäse, avocado, rucola en zelfgemaakte salades serveren. - Ga extra bewegen tijdens deze dagen. Veel mensen krijgen meer calorieën binnen, dan dat ze verbruiken. Hierdoor kom je aan tijdens deze feestdagen. Ga daarom extra bewegen, door een stukje te wandelen of te fietsen. - Drink voldoende water! Water drinken tussen de maaltijden door zorgt voor een voller gevoel, waardoor je minder snel te veel zult eten. Water drinken helpt je lichaam beter te functioneren, waardoor ook je vetverbranding beter werkt. - Veel mensen denken bij een paasontbijt of lunch direct aan zoete snacks zoals een muffin. In één muffin zitten ruim drie suikerklontjes en veel verzadigde producten. Kies daarom voor een zelfgemaakte muffin. Volgende week zal er elke werkdag een heerlijk en gezond recept op Facebook geplaatst worden! Geniet ervan!

facebook.com

''Waarom kan spierpijn na één of twee dagen nog erger worden?'' Je hebt een grotere kans op spierpijn als je zware inspanning of ongewone inspanning hebt verricht. Bij de een ontstaat de spierpijn direct, maar bij de ander treed dit later op. Hoe komt dit? Bij later optredende spierpijn is de spier door zware belasting op meerdere plaatsen een beetje beschadigd. Er zitten namelijk kleine scheurtjes in je spierweefsel. Deze hebben een paar dagen nodig om te herstellen. Je lichaam begint de dag na je fysieke inspanning meteen met het herstellen van de scheurtjes in je spierweefsel. Na 48 uur is dit herstelproces op zijn hoogtepunt en de spierpijn dus het heftigst. Daarna zal de pijn langzaam minder worden. De pijn kan wel minder worden door de spieren goed warm te houden, bijvoorbeeld door een warme douche of een warm bad te nemen. Ook massage verlicht mogelijk de pijn. Deze maatregelen voelen in ieder geval aangenaam aan, maar of ze ook helpen om korter spierpijn te hebben is niet bekend. Let ook op je voeding na een training, denk hierbij bijvoorbeeld aan eiwitrijke voeding. De eiwitten zijn noodzakelijk voor herstel en opbouw van de spieren, zodat je eventuele spierpijn kunt voorkomen of verminderen.

facebook.com

''Sporten met een blessure, kan dat?'' Je kunt beter actief blijven, om te voorkomen dat je conditie achteruit gaat. Soms kan een blessure zo ernstig zijn, dat je voor een langere periode moet stoppen met je gebruikelijke training. Ga daarom altijd op zoek naar een alternatieve training, zodat je toch lekker in beweging kunt blijven! 1. Stop op tijd! Neem op tijd je rust. Veel mensen zijn geneigd om toch nog even door te gaan. Het gevolg is dat je de blessure alleen maar meer gaat belasten, waardoor de klachten uiteindelijk nog erger worden. 2. Ga naar de fysiotherapeut! De fysiotherapeut kan je vaak snel vertellen wat het probleem is. De fysiotherapeut kan je ook vertellen of je nog kunt sporten met de blessure en welke oefeningen (indien mogelijk) goed zijn. 3. Kies voor een vervangende oefening! Sporten met een blessure is gevaarlijk als je dezelfde oefeningen blijft doen. Als je ervoor zorgt dat je de geblesseerde lichaamsdelen zo veel mogelijk ontziet, dan kan de rest van je lichaam prima getraind worden. In overleg met de fysiotherapeut kan je een schema op maat krijgen, zodat je toch lekker in beweging kunt blijven. 4. Kijk naar de uitvoering! De uitvoering van een oefening is erg belangrijk. Wanneer je de oefening structureel verkeerd uitvoert, dan heb je sneller de kans op een blessure. Je kunt dus beter de oefening met 10 kilo uitvoeren en goed, dan dat je de oefening met 20 kilo uit kan voeren en met de verkeerde techniek. 5. Voorzichtig opbouwen! Als je blessure genezen is, dan wil je langzaam het sporten weer volledig oppakken. Het belangrijkste is hier dat je niets overhaast doet. Zorg dat je de trainingen weer langzaam opbouwt.

facebook.com

''Wat is diabetes?'' Bij diabetes (suikerziekte) kan het lichaam de bloedsuiker niet meer regelen. Op de afbeelding zijn de kenmerken weergegeven. Bij een hypo zit er te weinig suiker in het bloed. Bij een hyper zit er te veel suiker in het bloed. - Diabetes type 1: Het lichaam maakt geen insuline meer aan. Dat komt doordat het afweersysteem de cellen die insuline aanmaken vernielt. Mensen met diabetes type 1 moeten een paar keer per dag insuline spuiten of een insulinepomp dragen. - Diabetes type 2: Het lichaam heeft te weinig insuline en het lichaam reageert niet meer goed op insuline, ook wel ongevoeligheid voor insuline genoemd. Mensen met diabetes type 2 krijgen meestal medicatie en ze krijgen beweeg- en voedingsadviezen.

facebook.com

Wie doet er mee aan de vroege vogel training van Running Team Bernheze voor hardlopers en wandelaars?

facebook.com

''Wat is het verschil tussen muesli en cruesli?'' Muesli is een mix van tarwevlokken en havervlokken. Vaak zitten hierin ook nog maïsvlokken en eventueel noten, pitten, zaden en/of gedroogd fruit. Cruesli is krokant, omdat dit vaak in boter of ander vet is gebakken. Suiker, een suikervervanger en/of honing wordt hier ook vaak aan toegevoegd. De normale muesli is dus een stuk gezonder dan de cruesli. De cruesli bevat veel meer calorieën, meer vetten en meer suikers. De hoeveelheid slechte vetten is ook hoger. Op de afbeelding is het verschil te zien (voorbeeld) van muesli en cruesli (100 gram). De muesli zorgt voor een langer verzadigd gevoel, omdat deze minder suiker, meer eiwitten en meer vezels bevatten. Tip: https://www.ah.nl/producten/product/wi368022/ah-biologisch-muesli en lees altijd het etiket, want de voedingswaarden kunnen per merk verschillend zijn!

facebook.com

Wie gaan er vandaag heerlijk buiten bewegen en genieten van het heerlijke weer? #bewegennaargezondheid

facebook.com

‘Etiketten, wat zijn de grootste valkuilen bij het lezen van een etiket?’ - Porties Op veel etiketten staat ook de voedingswaarde per portie, maar fabrikanten bepalen zelf hoe groot zo’n portie is. De ene fabrikant rekent 45 gram voor 1 portie en de andere rekent 30 gram voor 1 portie. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld twee koekjes in een verpakking zitten, terwijl de voedingswaarde van een koekje is benoemd. Hierdoor lijkt het gezonder. - Verleidelijke verpakking Een verpakking ziet er soms veel gezonder uit dan een andere verpakking door bijvoorbeeld de groente en fruit, maar dit wil niet zeggen dat het product gezonder is. - Light-producten Light-producten bevatten niet altijd minder calorieën dan de gewone varianten. In light-pindakaas zit soms 30% minder vet, maar deze bevat wel meer suiker dan de gewone variant. - Loze kreten op de verpakking Soms staat er op de verpakking ‘bron van vezels’ of ‘met 30% minder vet’ maar meestal zijn dit lozen kreten. Het verkoopt makkelijker en veel mensen denken dat dit dan ook echt gezonder is. Lees daarom altijd eerst het etiket, voordat je het product koopt. - Verwarring door RI (Referentie-inname) Een referentie-inname (RI) geeft aan hoeveel een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft of wat een volwassene maximaal mag eten (binnen een gezond voedingspatroon). Dit kan zorgen voor verwarringen, want je mag niet 100% zout en verzadigd vet binnen krijgen, maar 100% vitamines zijn bijvoorbeeld wel goed. - E-nummers Fabrikanten zetten soms de uitgeschreven naam van een stof op het etiket in plaats van een E-nummer. Er staat dan ‘citroenzuur’ in plaats van E330, terwijl het hetzelfde stofje is.

facebook.com

Bij aankoop van een Nieuwe Fiets bij FIETSplezier Michel van de Wetering krijgt je nog t/m 28 februari 1 maand GRATIS SPORTEN bij FitnessCentrum Heesch!

facebook.com

Gewichtstoename tijdens de carnaval? Wanneer je niet oplet, vliegen de kilo’s er zo weer aan…. Let daarom goed op tijdens de carnaval, om gewichtstoename te voorkomen! Alcohol, mixdranken en frisdrank bevatten veel calorieën en veel suiker. Veel mensen drinken dit tijdens de carnaval en er worden veel ongezonde producten gegeten. Uit onderzoek blijkt dat friet, pizza en shoarma de favorieten zijn, maar wist je dat een portie friet (150 gram) ruim 400 calorieën bevat? En een halve pizza (200 gram) ruim 500 calorieën? En een broodje shoarma met saus ruim 450 calorieën? Dit zijn enorme hoeveelheden en dan gaat het alleen nog maar om de calorieën en niet om de andere voedingsstoffen. Probeer onderstaande tips om niet tot weinig aan te komen tijdens de carnaval: 1. Drink voldoende water! Alcohol onttrekt vocht aan lichaam waardoor je hoofdpijn krijgt. Door voldoende water tussendoor te drinken vermijd je een vochttekort en blijft je vochtbalans op peil. 2. Geniet, maar drink met mate! Het lichaam neemt alcohol snel op, waardoor je bloedsuikerspiegel daalt. Neem tussendoor ook niet-alcoholische drankjes, om je bloedsuikerspiegel weer op te krikken. Het is natuurlijk nog beter om helemaal geen alcohol te drinken. 3. Zorg voor een goed ontbijt! Veel mensen slaan het ontbijt over tijdens de carnaval of ze starten de dag met een eitje met spek. Start de dag met een gezond ontbijt. 4. Regelmaat! Eet voldoende en sla geen maaltijden over. Je lichaam heeft deze dagen extra energie en voedingsstoffen nodig. 5. Eet niet te vet! Een vette hap tijdens de carnaval is voor veel mensen de eerste keuze, maar probeer deze vetten te vermijden. Je moet er veel voor doen om deze producten te verbranden en voor je het weet vliegen de kilo’s er weer aan. 6. Eet voldoende fruit! Fruit bevatten belangrijke vitamines en mineralen die erg belangrijk zijn, zeker tijdens de feestdagen. 7. Ga voorbereid van start! Wanneer je zorgt voor een gezonde maaltijd en bijvoorbeeld een heerlijk en gezond soepje, dan kan je thuis elke dag genieten van een voorbereide maaltijd. Een goed gevulde pasta kan je bijvoorbeeld ook makkelijk invriezen. Zo sta je niet te lang in de keuken tijdens de carnaval. 8. Voldoende nachtrust! Een goede nachtrust is nodig voor het herstel van je lichaam. 9. Bewegen! Probeer ook tijdens deze dagen bewust te gaan sporten. Trainen met je eigen schema, een verfrissende wandeling of hardlopen zorgen ervoor dat er allerlei stoffen vrij komen die een positief effect hebben op de weerstand. 10. Tot slot: zorg er ook na de carnaval voor dat je alles direct weer oppakt. Kies voor een voedzame en lichte maaltijd, om het direct en goed op te pakken.

facebook.com

Quiz