Top Local Places

Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel

Prof. E.M. Meijerslaan 1, Amstelveen, Netherlands
Other
ad

Description

Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel is sinds 1978 het pensioenfonds voor cabinepersoneel van KLM en KLC.  Op deze pagina kunt u de activiteiten van het pensioenfonds volgen.

Je vindt ons ook op www.klmcabinefonds.nl

Ben je deelnemer van het fonds en heb je en vraag over je pensioen, dan verwijzen wij je graag door naar de besloten groep voor deelnemers:
www.facebook.com/groups/cabine.pensioenplein

Nadat je lid geworden bent van de groep kan het webcare team al je vragen online beantwoorden.

Ben je deelnemer van een ander KLM pensioenfonds, dan verwijzen we je graag door naar de websites van de fondsen:
www.klmgrondfonds.nl
www.klmvliegendfonds.nl

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Vorige week hebben we jullie op het BMC ondervraagd over de pensioenplanner. Daar zijn veel punten naar voren gekomen waar we mee aan de slag gaan. Dank daarvoor! Jullie gaven onder andere ook aan het prettig te vinden iemand te spreken op het moment dat je in de planner bezig bent. Dat kan altijd. Bel tussen 8.30 uur - 17.00 uur met een pensioenmentor, die begeleidt dan live bij het ontdekken van de planner. Het telefoonnummer is 020 426 62 30.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Uit onderzoek komt naar voren dat twee derde van de gescheiden vrouwen niet over het verdelen van het pensioen praat tijdens de scheiding: http://www.nu.nl/pensioen/4755975/meeste-gescheiden-vrouwen-praten-niet-verdeling-pensioen.html. Ben je gescheiden? Hier zie je in 't kort wat je dan moet regelen.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat het pensioenfonds heeft en het geld dat minimaal nodig is om de pensioenen te betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter het fonds er voor staat. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de laatste 12 maandelijkse dekkingsgraden. Deze beleidsdekkingsgraad is eind mei gestegen tot 105,0%. Dit is hoger dan de minimaal vereiste dekkingsgraad, maar lager dan de vereiste dekkingsgraad van 127,5%.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vandaag staan we op het BMC. We vragen collega's om mee te doen aan ons onderzoek om de Pensioenplanner gebruiksvriendelijker te maken. De eerste enthousiaste collega was snel gevonden!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Planner tip van de pensioenmentoren: Ben je in de pensioenplanner je verschillende pensioenmogelijkheden aan het bekijken? Onderaan de pagina zit een button waarmee je altijd weer terug kunt naar de oorspronkelijke situatie. Ga naar de pensioenplanner: https://mijn.klmcabinefonds.nl

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Wat gebeurt er met de premie die jij en je werkgever elke maand betalen voor je pensioen? Die wordt door Olimpia en haar collega's belegd om rendement op te maken. Olimpia belegt in private equity fondsen. Deze fondsen stoppen geld in niet beursgenoteerde bedrijven. Door intensief met deze bedrijven samen te werken, verbeteren de prestaties. Met als resultaat een goed rendement op het ingelegde geld. En zo groeien de premies uit tot je pensioeninkomen voor later.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Één van de vragen die bij de opleidingsdagen van PIT19 naar voren kwam was: Hoe weet ik of mijn partner een pensioenuitkering krijgt als ik overlijd vóórdat ik met pensioen ben? Het antwoord is: dat kun je zien op je salarisstrook bij Premie FPP Cabine en Premie Anw-hiaat Cabine. Als je FPP premie betaalt, dan krijgt je partner een pensioenuitkering zolang hij of zij leeft. Als je Anw-hiaat premie betaalt, dan krijgt je partner een extra uitkering tot zijn/haar AOW-leeftijd (uiterlijk tot 67 jaar).

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

De nieuwe PIT-ers zijn er klaar voor. Na twee opleidingsdagen gaan ze vanaf vandaag met jullie in gesprek over pensioen. Zoals waar je aan moet denken als je een IPB-contract aangaat of wat het effect van non-activiteit is op je pensioen. Op de route kunnen zij je direct helpen met pensioenvragen of aangeven waar je de informatie kunt krijgen. PIT19 veel succes!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vandaag is de eerste officiële zomerse dag van 2017. Om 14:50 uur werd er 25 graden gemeten in De Bilt. Voor iedereen die pensioen ontvangt via het Pensioenfonds en alle deelnemers aan het Pensioenfonds: geniet ervan!

Timeline Photos
facebook.com

Coosto Photos

Ben jij enthousiast over de pensioenplanner? Of vind je dat het beter kan? We zijn druk bezig met het verbeteren van de pensioenplanner. We willen deze nog gebruiksvriendelijker en duidelijker maken. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Wil jij een uurtje bij ons op kantoor langskomen om te praten over de pensioenplanner? Stuur dan een mailtje naar communicatie@blueskygroup.nl of reageer onder dit bericht.

Coosto Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vraag: als ik deeltijd werk, kan ik dan wel 100% pensioen opbouwen? Antwoord: het voor eigen rekening aanvullen van je pensioen kan niet bij deeltijd werken. Je bouwt bij het KLM-cabinefonds pensioen naar rato op. Dat wil zeggen als je 50% werkt, dan bouw je ook voor 50% pensioen op. Lees meer over deeltijd werken en pensioen op de website https://www.klmcabinefonds.nl/deeltijd-werken

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Monique houdt wekelijks pensioenspreekuur voor als je precies wil weten hoe het met je pensioen zit. Ze kijkt mee in de planner, zodat je daarna weet wat je pensioenkeuzes zijn en wanneer en hoe je in actie moet komen voor je pensioen. Wil je dat ook? Maak dan een afspraak met Monique of één van de andere pensioenmentoren. Op woensdag en donderdag van 9.30-10.30 uur en van 10.45-11.45 uur. Bel 020 426 62 30 of mail pensioenservice@klmcabinefonds.nl.

Timeline Photos
facebook.com