Top Local Places

Proto Food&More

Obitelji Stratico 1, Zadar, Croatia
Restaurant
ad

Description

Restoran tradicionalne dalmatinske kuhinje baziran na dnevnim ponudama i svježim autohtonim namirnicama našega kraja  Ono što razlikuje dobro od lošeg jela jesu tajne kulinarstva, igra začinima i znanje balansiranja okusa.
Ono što razlikuje izvrsno od dobrog jela su sastojci.
Ništa toliko ne vrijedi koliko prave, kvalitetne namirnice koje jelu daju onaj okus koji niti jedan začin ne može nadomjestiti.
Danas smo spremali kiseli kupus s kosti od domaćeg drniškog pršuta i domaćim špic rebrima.
Znamo da slika govori više od 1000 riječi, ali ni slika ne može dočarati savršenstvo okusa ovog starog, zimskog okrepljujućeg jela koje su rado spremali naši stari.
U slast!Ideja nam je bila da sve namirnice s kojima radimo budu lokalnog porijekla, zato su nam zadarska pijaca i peškarija omiljena mjesta za jutarnju nabavku.
Vjerujete onda da smo bili sretni kad nas je posjetio gosp. Ivica Matak i ponudio nam pravi, autohtoni zadarski tartuf, pa smo i ovom prestižnom namirnicom zaokružili priču o domaćem gastronomskom doživljaju koju želimo ispričati našim gostima.
Sve preporuke i jedno veliko hvala gospodinu Mataku :)
Po tartufe ne treba, dakle, ići daleko :)Sastavni dio naše Krške plate i Selekcije sireva :)
Nježna skuta savršena je okusna ravnoteža zrelim sirevima i suhomesnatim proizvodima i zbog toga je jako jako volimo :)
A premda nježan, njen specifičan okus razlog je da ju probate ako dosada niste, a volite ako jeste 💛
https://web.facebook.com/sirana.gligora/photos/a.142565785775035.18916.142563345775279/1443597402338527/?type=3&theaterSve naše juhe prave se isključivo od prirodnih sastojaka, bez dodataka pojačivača okusa, koncentrata ili vrhnja za kuhanje.

Zbog toga su tako punoga, očaravajućeg okusa, a usto su i vegan approved ✅
All our soups are made of natural ingredients, no artificial flavorus, concentrates or even cooking cream.
That is the secret of their divine taste :)
All our soups are vegan approved ✅Hvala svima koji su nam danas ukazali povjerenje i praznik ljubavi proveli uz naša jela, vina i slastice 💚
A za sve one koji su ostali bez mjesta u restoranu - Valentinovo ne mora biti samo 14.2., slavite ljubav svaki dan ;P
💜💛💚💙
p.s. Tuna u sezamu i biftek s tartufima i kozicama su vam se toliko svidjeli da ih od sutra ubacujemo u standardni a la carte meni 😊Volimo okus hrane u njenom izvornom obliku, zato smo se danas zaigrali sa svježom jadranskom tunom.
Tartar od tune na podlozi od avokada, poslužen sa prepečenim crnim kruhom i malo maslaca, rapsodija je za nepce 💙
Zasad na upit, a ljeti u standardnoj ponudi 😊Zadarski fotograf Luka Gerlanc poslao nam je ovu prekrasnu fotografiju iz zraka na kojoj se vide neki od najljepših dijelova grada Zadra, a tu smo se smjestili i mi, preko puta zgrade bivše tehničke škole 😊
Hvala ti Luka! :)Nedjelja je desert na kraju dobrog jela,
nedjelja je slatka, nedjelja je smjela 💛
Nadamo se da uživate u nedjelji jer ono najslađe uvijek dolazi na kraju :)
Na fotografiji je naš bananko u čaši :)Tagliata je opet na akciji za samo 75kn :)
Uz čašu vina i dobro društvo ili kao ručak/večera za jednoga, vama na izbor :)Griz po griz približili smo se skoro i kraju ovog tjedna :)

Opening Hours

ponedjeljak
10:00 - 00:00
utorak
10:00 - 00:00
srijeda
10:00 - 00:00
četvrtak
10:00 - 00:00
petak
10:00 - 00:00
subota
10:00 - 00:00
nedjelja
12:30 - 20:30

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Za sve pripadnice ljepšeg spola pripremili smo malo iznenađenje na Dan žena 😊❤🌹

Timeline Photos
facebook.com

Proto Food&More's cover photo

Proto Food&More's cover photo
facebook.com

Proto Food&More

Proto Food&More
facebook.com

Timeline Photos

"Old places have soul" 💚

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ono što razlikuje dobro od lošeg jela jesu tajne kulinarstva, igra začinima i znanje balansiranja okusa. Ono što razlikuje izvrsno od dobrog jela su sastojci. Ništa toliko ne vrijedi koliko prave, kvalitetne namirnice koje jelu daju onaj okus koji niti jedan začin ne može nadomjestiti. Danas smo spremali kiseli kupus s kosti od domaćeg drniškog pršuta i domaćim špic rebrima. Znamo da slika govori više od 1000 riječi, ali ni slika ne može dočarati savršenstvo okusa ovog starog, zimskog okrepljujućeg jela koje su rado spremali naši stari. U slast!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Nedjelja je desert na kraju dobrog jela, nedjelja je slatka, nedjelja je smjela 💛 Nadamo se da uživate u nedjelji jer ono najslađe uvijek dolazi na kraju :) Na fotografiji je naš bananko u čaši :)

Timeline Photos
facebook.com

Sirana Gligora

Sastavni dio naše Krške plate i Selekcije sireva :) Nježna skuta savršena je okusna ravnoteža zrelim sirevima i suhomesnatim proizvodima i zbog toga je jako jako volimo :) A premda nježan, njen specifičan okus razlog je da ju probate ako dosada niste, a volite ako jeste 💛 https://web.facebook.com/sirana.gligora/photos/a.142565785775035.18916.142563345775279/1443597402338527/?type=3&theater

Sirana Gligora
facebook.com

Timeline Photos

Na ovako lijep dan možemo samo reći - hello spring! 🌞🌱🌹

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Zadarski fotograf Luka Gerlanc poslao nam je ovu prekrasnu fotografiju iz zraka na kojoj se vide neki od najljepših dijelova grada Zadra, a tu smo se smjestili i mi, preko puta zgrade bivše tehničke škole 😊 Hvala ti Luka! :)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Ideja nam je bila da sve namirnice s kojima radimo budu lokalnog porijekla, zato su nam zadarska pijaca i peškarija omiljena mjesta za jutarnju nabavku. Vjerujete onda da smo bili sretni kad nas je posjetio gosp. Ivica Matak i ponudio nam pravi, autohtoni zadarski tartuf, pa smo i ovom prestižnom namirnicom zaokružili priču o domaćem gastronomskom doživljaju koju želimo ispričati našim gostima. Sve preporuke i jedno veliko hvala gospodinu Mataku :) Po tartufe ne treba, dakle, ići daleko :)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Volimo okus hrane u njenom izvornom obliku, zato smo se danas zaigrali sa svježom jadranskom tunom. Tartar od tune na podlozi od avokada, poslužen sa prepečenim crnim kruhom i malo maslaca, rapsodija je za nepce 💙 Zasad na upit, a ljeti u standardnoj ponudi 😊

Timeline Photos
facebook.com

Proto Food&More's cover photo

Proto Food&More's cover photo
facebook.com