Siebe    Vlaeminck                                         1

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

07/10 Fc Sparta De Mythe - DeDe Vichte : 2-5 Na de winst van vorige week zat het vertrouwen in de ploeg goed, maar we wisten dat DeDe Vichte ook met een winning mood aan het spelen is, dus van onderschatting was zeker geen sprake. Sparta werd meteen met de neus op de feiten gedrukt en door een man meer in het middenveld kwam Vichte heel sterk voor de dag. Na een 10-tal minuten kwam Sparta in hun spel en glipt Niel Reynaert door de buitenspelval maar beslist naast. Ondanks hun goed voetbal had Vichte nood aan een stilstaande situatie om te scoren, een kopbal kon door Jelle Depoortere niet gered worden. Sparta speelde goed mee en enkele minuten later stonden de bordjes alweer gelijk, een gemeten voorzet vanop rechts van de voet van Maddis Vandenberghe en Bert Messely had er zijn hoofd maar tegen te plaatsen. 1-1 en alles kon opnieuw beginnen. De wedstrijd ging gelijk op, maar na een rare spelsituatie krijgt Vichte een vrije trap, de wind leidde de bal net onder de daklat. Opnieuw een stilstaande fase! Net voor rust glipte de spits van Vichte door de buitenspelval en zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met 1-3. In de kopjes zat het positief bij Sparta en een kleine wijziging in het spelsysteem leidde ertoe dat het middenveld in handen kwam van de ploeg uit Wevelgem. 1 minuut bezig en meteen een kans voor Maddis Vandenberghe die zijn poging gered zag door de bezoekende keeper. Sparta had duidelijk overzicht, tot Vichte alweer op een stilstaande fase kon scoren. Een hoekschop werd binnengekopt ter hoogte van de eerste paal, jammer! Sparta bleef spelen en domineren en na een aantal wissels was het alweer Bert Messely die de netten deed trillen, sein om door te gaan! Inzet was er, het spel was goed en de kansen kwamen er, maar werden niet afgewerkt. 5 minuten voor tijd kreeg DeDe Vichte nog een penalty en zo werd de eindstand 2-5. Sparta speelde zeker geen slechte wedstrijd maar 4 tegendoelpunten slikken op stilstaande fases is veel. De Wevelgemnaren toonden veel inzet en grinta maar het mocht niet zijn. Komende 2 weekends geen voetbal wegen een afgelasting van de wedstrijd op 14/10 en op 21/10 zijn we BYE. Op 28/10 spelen we op het veld van VC Menen, iedereen welkom!

FC Strand Associates - FC Sparta De Mythe: 1- 6 Een zonnige voetbalmiddag met een gezellige temperatuur, meer was er voor de startende elf niet nodig om meteen stevig uit de blokken te schieten. Er werd mooi voetbal gebracht, ondanks dat we niet op een biljart aan het spelen waren. Toch was het onverwachts de thuisploeg die eerst dreigde met een shot tegen de paal, meteen het teken om een tempo hoger te schakelen. Bert Messely kwam via een prachtige actie vanop links naar het midden en knalde de 0-1 voorbij de doelman. De match werd niet meer uit handen gegeven en na een vrije trap legde Niel Reynaert knap terug tot bij Luka Vanderplancke die hem simpel voorbij de doelman kon leggen, 0-2 bij de rust. Na de rust was nog niet iedereen meteen wakker, na stom balverlies in het midden door Maddis Vandenberghe kon de thuisploeg een aanval opzetten en bij het ontzetten kwam de bal in eigen doel terecht. Wakker worden was de boodschap en al snel werd er tegen geprikt door Arne Sinnesael en kort nadien door Niel Reynaert op een vrije trap van Maddis. De wedstrijd bolde gezellig verder en Bjorn Vandoorne & Niel konden nog 2x prikken. Eindstand 1-6, een schitterend resultaat! Met mooi aanvallend voetbal en iedereen die er voor meer dan 110% voor ging kunnen we heel tevreden zijn. We stijgen ook meteen 3 plaatsen (en hebben een wedstrijd minder gespeeld). Op naar volgende week, dan krijgen we bezoek van DeDe Vichte.

30/09 - 16:30 FC Strand Associates - FC Sparta De Mythe Sportpark Kuurne Zaterdag gaan we op zoek naar de 2de overwinning van het seizoen! Selectie: Jelle Depoortere (D) Victor Scherpereel (V) Kenny Vandoorne (V) Jonathan Vermeulen (V) Wesley Staelraeve (V) Grégory Vermeulen (V) Glenn Deschodt (V) Maddis Vandenberghe (M) Luka Vanderplancke (M) Quinten Platteeuw (M) Niel Reynaert (M) Bjorn Vandoorne (A) Arne Sinnesael (A) Harrie Vanhuysse (A) Matthias Dermaux (A)

FC Sparta De Mythe -VC By Blocks Kuurne: 2-5 Na een flitsende start kwam Sparta al na 20 min spelen 1-0 voor. Op voorzet van Harrie Vanhuyse kon Bert Messely de 1-0 binnentikken. Stilaan kwam By Blocks beter in de wedstrijd en dook Sparta de rust in met een 1-2 achterstand. De opstelling werd wat herschikt en dat leidde meteen tot enkele kansen voor Sparta, maar zowel Bert Messely als Mathias Vandenberghe konden die niet afmaken. Na een 25 min spelen kwam dan toch de aansluitingstreffer via de voet van Alexander Maddens. Het geloof was terug en er werd ook meteen voor meer gegaan. Kansen werden niet ten volle benut en het spreekwoordelijke deksel kregen we op de neus, By Blocks scoorde en de veer was gebroken. Sparta probeerde nog maar By Blocks verhoogde nog 2x de score op de counter. Al bij al geen slechte wedstrijd, er is mooi voetbal gebracht maar de continuïteit ontbreekt. Op naar volgende week! Dan gaan we op bezoek bij FC Strand Associates te Kuurne, op zoek naar de 3 punten!

Vorige week zaterdag wonnen we met 8-3 van de sportman Wervik. Goals van Bert Messely, Stephen Demeulenaere, Damon De Jode, Niel Reynaert, Siebe Vlaeminck en Matthias Dermaux. Zaterdag spelen we opnieuw thuis maar dit keer tegen VC By Blocks Kuurne om 14u. Hopelijk tot dan.

⚽ Saturday is Matchday! ⚽ We Gaan op bezoek bij VK St Amand Kortrijk, klaar om onze eerste punten binnen te halen! VK St Amand Kortrijk - FC Sparta De Mythe (14h30) Terrein: Don Bosco - Don Boscolaan - Kortrijk Selectie: Jelle Depoortere (K) Wesley Staelraeve (V) Kenny Vandoorne (V) Jonathan Vermeulen (V) Glenn Deschodt (V) Alexander Maddens (M) Quinten Platteeuw (M) Maddis Vandenberghe (M) Woody Ben (M) Bert Messely (A) Brecht Noyez (A) Niel Reynaert (A) Bert Dujardin (A) Harrie Vanhuysse valt in laatste instantie geblesseerd af.

FC Sparta De Mythe - DT Katspel Boezinge: 2-4 Een weekje later dan de andere ploegen werd het seizoen op gang getrapt. Uitgerekend tegen Boezinge, een ploeg die dit jaar veel sterker staat dan vorig seizoen en ons in een oefenmatch met een droge 7-0 terug naar Wevelgem stuurde. We waren gewaarschuwd! Na een kopbaldoelpunt van kapitein Glenn Deschodt en nadien een doelpunt van Damon De Jode mochten we met een 2-0 voorsprong de rust ingaan. Wat er de 2de helft gebeurde, niemand had er een uitleg voor maar ons jeugdig enthousiasme werd afgestraft. Alles wat in de 1ste helft lukte, mislukte in de 2de helft.. Eindresultaat? Een 2-4... Kopjes samensteken, schoenen blinken en zaterdag gaan we er terug tegen aan. #spartademythe

⚽ Nadat onze eerste competitiematch werd uitgesteld afgelopen zaterdag zijn we klaar om een jaartje alles te geven in Regional A. Tegenstander is DT Katspel Boezinge, die vorige week hun eerste 3 punten binnenhaalde. ⚽ Komen kijken? Aftrap om !14h00! op Terrein van het Sportstadion in Wevelgem. Selectie: Jelle Depoortere (D) Bjorn Vandoorne (V) Glenn Deschodt (V) Kenny Vandoorne (V) Jonathan Vermeulen (V) Grégory Vermeulen(V) Wesley Staelraeve (V) Harrie Vanhuysse (M) (Nog onzeker wegens blessure) Platteeuw Quinten (M) Beau Defrancq (M) Luka Vanderplancke (M) Niel Reynaert (M) Bert Dujardin (A) Stephen Demeulenaere (A) Damon De Jode (A) Coach: Milas Luyckx

Uit een oefenmatch kun je veel leren, en dit hebben we afgelopen Zaterdag aan de lijve ondervonden. Zwakke punten werden blootgelegd door onze tegenstander, maar daar werd gisteren al hard op gewerkt! Iedereen kon de training met opgegeven hoofd verlaten 💪 #spartademythe

⚽ Onze aanvoerder Glenn Deschodt geeft het goed voorbeeld om op een verlofdag aan zijn voorbereiding te werken ⚽ Komende zaterdag, 19 Augustus, spelen we een oefenmatch tegen DT Katspel Boezinge om 15h. Terrein: Sv Transvaal. Klerkenstraat 158,8920 Langemark

⚽ Het is zo ver! De kalender is gekend, de schoenen zijn vanonder het stof gehaald en de nieuwe bekerkast staat klaar! ⚽ Er is een competitiehervorming gebeurd en vanaf nu zijn we ingedeeld in de reeks 'ZATERDAG REGIONALE A'. Voor wie een wedstrijd wil komen meepikken, hang deze kalender dan zeker en vast boven je bed! Thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagmiddag 14h30 - T4 Voetbalterreinen Menenstraat Wevelgem #Spartademythe