Top Local Places

Technopolis

Technologielaan, Mechelen, Belgium
Government organization
ad

Description

Technopolis, het Vlaamse doe-centrum, is een permanent platform voor wetenschap en technologie in Vlaanderen, gegroeid uit Flanders Technology International vzw.  Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie | TechnopolisWist je dat Technopolis ook zomerkampen organiseert? 15- tot 18-jarigen leren werken met 3D-printers en snijplotters (13-18/07) of ontdekken hoe ze zelf een Arduino micro-controller programmeren (17-21/08). Ook 18-plussers kunnen deze zomer  in Technopolis terecht voor een week lang ontwerpen en produceren met hypermoderne machines (27-31/07). Geen voorkennis vereist, wel gezonde nieuwsgierigheid!
Ontdek er alles over en schrijf snel in, want de plaatsen zijn beperkt: bit.ly/1EgsDuyBen je het beu om steeds iemand in huis te moeten halen om een gat in de muur te boren of een fietsband te herstellen? Schrijf je dan nu in voor Woman@Work in Technopolis.
Op 28 augustus leer je als vrouw allerlei klusjes opknappen. Van schilderen tot solderen, van elektriciteit tot sanitair. Nog beter: in het Repair Café kun je je eigen spullen herstellen. Trek deze zomer alvast eens naar je zolder, op zoek naar oude spullen!
www.technopolis.be/womenatworkWist je dat Technopolis ook zomerkampen organiseert? Tijdens het Labkamp (van maandag 17 tot vrijdag 21 augustus) maken 12- tot 14-jarigen zélf bio-pastic om een juweel mee te maken en ontdekken ze hoe ze zelf een raket kunnen afvuren. Geen voorkennis vereist, wel gezonde nieuwsgierigheid!

Ontdek er alles over en schrijf in, want de plaatsen zijn beperkt: bit.ly/1GCO9OQOntdek samen met je vriendinnen de klusdiva in jezelf tijdens Women@Work op vrijdag 28 augustus in Technopolis. Zo kan je een uniek zakdoekendoosje maken. Maak je eigen ontwerp en met behulp van hypermoderne technieken wordt jouw ontwerp automatisch uitgesneden. Schrijf je nu in via www.technopolis.be/womenatworkSta je met je mond vol tanden wanneer iemand vraagt om het oliepeil van je auto te controleren? Of erger nog, de ruitenwisservloeistof, de staat van de banden of de batterij? Kom naar Women@Work op vrijdag 28 augustus en dit is definitief verleden tijd! Inschrijven via www.technopolis.be/womenatworkMoe om het steeds aan iemand anders te vragen? Welke boor is voor hout en welke voor steen? Waarvoor dient een plug? Je komt het te weten op Women@Work op vrijdag 28 augustus in Technopolis en gaat zelf met een boor aan de slag. Schrijf je nu in via www.technopolis.be/womenatworkIn mei leggen alle vogels een ei, zo zegt het spreekwoord. Maar één ei is geen ei, luidt een andere volkswijsheid: de meeste vogels leggen meerdere eieren. Hoe zorgt een vogel er dan voor dat alle eieren op dezelfde dag uitkomen?
Ontdek het op onze site: bit.ly/1FDef2eMetselen lijkt een aartsmoeilijke taak maar met enkele vuistregels geraak je al aardig op weg! Je kan zelf een muurtje metselen of een tegel in chape plaatsen tijdens Women@Work op vrijdag 28 augustus in Technopolis. Schrijf je nu in via www.technopolis.be/womenatworkThuis kleine elektrische problemen oplossen? Een stopcontact aansluiten, verlichting vervangen door LED ... Of maak je liever een leeslampje? Je leert het tijdens Women@Work op vrijdag 28 augustus in Technopolis. Schrijf je nu in via www.technopolis.be/womenatworkHet Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie | TechnopolisDe Tour de France is volop aan de gang. De renners zien af door de warmte, de hoge bergen en ... de uren op het zadel. Maar, hoe voorkom je eigenlijk zadelpijn?

Opening Hours

maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
09:30 - 17:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Om 9u 's morgens rook het hier al heerlijk naar mosselen met frietjes. Hoe dat kwam? Er werden vandaag opnames gedraaid voor het programma Loslopend Wild en Gevogelte in ons restaurant. Herken jij de twee topactrices hier in beeld?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Er ligt opnieuw iets superleuks in onze rekken! Dit fantastische boek met maar liefst 101 wetenschappelijke experimenten kan je vanaf nu in onze shop verkrijgen voor slechts 14,95eur. Onze edutainers Eline en Matthias zijn alvast verkocht!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Het EK, de Olympische Spelen, … deze zomer draait om sport! Ook bij Technopolis! Welk record verpulver jij in onze sportshow ‘Sportaculair’? Koop nu al je zomertickets online met vroegboekkorting! bit.ly/1PiSLuz

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Aaah, weekend! Ook onze robot heeft er hard naar uitgekeken.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

In Rio rekenen we op Hans van Alphen en Nafi Thiam. Maar hoe ver kan jij eigenlijk springen? In Technopolis voorspellen we deze zomer de lengte van je sprong. Boek nú je tickets online en krijg vroegboekkorting. bit.ly/1PiSLuz

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Don't just say it, spray it! Vandaag werd ons restaurant duchtig gepimpt met deze graffiti-tekening van de hand van kunstenaar Bart 'Smates' Smeets. Like it?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Niet alleen in ons Doe-centrum is sport alles wat de klok slaat, ook onze shop ademt één en al sport uit! Kom dus gerust eens langs en check ons assortiment aan wetenschappe-leuke sportgadgets!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Verkeer jij ook al in vakantiestemming? Kom eens langs en maak alvast een proefvluchtje naar jouw favoriete vakantiebestemming met onze te gekke vliegsimulator!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Klusdiva's en DIY-dames, verenig jullie! Kom naar Women@Work en steek er samen met handige Hanne je handen uit de mouwen! Tot dan? bit.ly/25z5VNq

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tsjoeke tsjoeke tuut! We zijn vertrokken voor het weekend. De hele week was er heel wat te doen omtrent treinen, ook hier! Momenteel bouwen we namelijk een nieuwe elektrische trein voor in ons Kinder-Doe-Centrum. Hij krijgt stilaan vorm, zoals je ziet!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Mis het allerbeste ruimtefeestje niet! Haast je en koop snel nog je ticket voor onze allerlaatste Kinderlezing van het jaar. Wij en professor Thomas Hertog verwachten je op 12 juni! bit.ly/1q7tcWB

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Rarara, wat is dit? Het is de kop van de museumkever, een piepklein kevertje van amper 4mm groot. Deze foto werd gemaakt met onze superkrachtige elektronenmicroscoop. Geweldig toch?

Timeline Photos
facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

maitee_merckx

Kakker voor altij 😍🔒💘

@maitee_merckx, instagram.com

noaxvanderveldenbestfriendsgoals💖

Dikke kuisvrouwen voor het leven, Sonja,linda,Leentje✨ @laurenetje #bestfriendsgoals💖

bestfriendsgoals💖
@noaxvandervelden, instagram.com

senne_loriestop,technopolis,cool

Klaar voor de techniekclub!!! #technopolis #top #cool

top,technopolis,cool
@senne_lories, instagram.com

debrabanterkim

😂✌

@debrabanterkim, instagram.com

debrabanterkim

Marginaal zijn doen we zo! 😂

@debrabanterkim, instagram.com

lorevanhoye

regenboogjes in Technopolis 🌈

@lorevanhoye, instagram.com

francesca.jansen

It was my sister's birthday yesterday. 🎂happy 21st b-day ! 🎈

@francesca.jansen, instagram.com

silkedujardin

Dikkerds zijn in de spiegel!🎉

@silkedujardin, instagram.com

sohandelife,love,funny,awesome,statigram,instalove,birthday,igers,belgium,friends,instagramhub,handsome,boy,kids,science,lol,instacollage,amazing,instacool,pretty,instafollow,party,cool,shoutout,nice

Thijmens #birthday #party @ The Flemish Centre for #science 😊 My #handsome #boy 😘😘😘

life,love,funny,awesome,statigram,instalove,birthday,igers,belgium,friends,instagramhub,handsome,boy,kids,science,lol,instacollage,amazing,instacool,pretty,instafollow,party,cool,shoutout,nice
@sohande, instagram.com

louisepeeters98

La tête dans les nuages lol ☁️

@louisepeeters98, instagram.com

manonhamandeonlyface,whereisthetrick,funny,illusion,nobody,experience,face,fruits,technopolis

#technopolis #experience #nobody#onlyface#face#fruits#illusion #funny#whereisthetrick

onlyface,whereisthetrick,funny,illusion,nobody,experience,face,fruits,technopolis
@manonhamande, instagram.com

manonhamandeart,kiss,love,couple,technopolis,experience,happy

#technopolis #art#couple#love#kiss#experience#happy

art,kiss,love,couple,technopolis,experience,happy
@manonhamande, instagram.com

tomvbaarle

Laatste vakantiedag

@tomvbaarle, instagram.com

opheliedelorge

the best things in life come free to us

@opheliedelorge, instagram.com

anntrocwomenatwork,technopolis

Kerstig creatief 🔨 #womenatwork #technopolis

womenatwork,technopolis
@anntroc, instagram.com