Top Local Places

Documentatiecentrum Maaseik

Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik, Belgium
Organization
ad

Description

Het Documentatiecentrum verzamelt en archiveert documenten betreffende Maaseik. Op aanvraag leveren zij kopies van de meeste stukken.  Norbert Houben is op 2 april te voet vertrokken vanuit Maaseik en is zondag 26-06-2016 om 12.30 aangekomen in Santiago de Compostela. De enige die hem voorging was een zekere Goerdt Cryssers uit Maaseik die in 1545 werd veroordeeld tot een tocht naar Compostela omdat hij zijn stadsgenoot Dirck Puytlinck zware verwondingen had toegebracht (lees hierover meer in ‘De Maaseikenaar’, 2004,nr. 4). Of de goede man de tocht heeft overleefd en op zijn bestemming is aangekomen, weten wij niet. Norbert heeft het gehaald! Hij arriveerde vandaag in de Marathon! Proficiat Norbert! De tweede foto is van Mariet Vandeboel die hem in Compostela een bezoekje bracht. De derde is van een onbekende op Facebook.Het volgende 'Wawweleurke' gaat door op 25 mei om 14.30 uur in de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.
Bij deze gelegenheid laten foto’s zien die werden getoond tijdens de Erfgoeddag te Neeroeteren op zondag 24 april 2016. Wij zijn op zoek naar allerlei foto’s met verdwenen gebouwen en/of bezienswaardigheden.
Wie heeft informatie over deze foto?De schitterende tentoonstelling in het Caermersklooster http://voor-god-en-geld.be/de-tentoonstelling/ toont dit weefgetouw uit het begin van de 18de eeuw. Maaseik bezit er een uit de jaren 1600 van de familie Binjé. Het werd door Pierre Schunck uit Valkenburg vakkundig gerenoveerd. Toch maar opnieuw tonen in Musea Maaseik?Raymond Peustjens bezorgde ons deze foto 'Door Vereniging naar Welvaart'. Zij is gemaakt op de hoek van de Bleumerstraat met de Markt waar toen de patisserie van Vanwijck was gevestigd. Wie hierover meer kan vertellen mag een bericht sturen naar werkgroep@maaseik.be.De heer Luc Minten schreef in http://g-geschiedenis.eu/ een mooi artikel over de hertog van Marlborough. Op een foto herkennen we nog Michel Hilven die destijds de rol van de hertog speelde: http://g-geschiedenis.eu/2016/06/06/gesel-malbroek/.Wij zijn op zoek naar de namen, de gelegenheid maar ook naar de verhalen erachter. UW reacties zijn welkom op werkroep@maaseik.be.http://cittaslowbelgie.blogspot.be/

http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=13591#.V4Edv9KLTIUVolgend 'Wawweleurke' op 25 mei om 14.30 uur in de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68.https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/maaseik-plant-verhuis-van-codex-eyckensisNieuwe publicatie: '750 jaar parochiegeschiedenis van Stevensweert.Oude zegels, een zorg apart. https://www.facebook.com/sigillvm.netOpen Dag bij Heemkring Kinrooi op 5 juni 2016.

Opening Hours

maandag
09:30 - 11:30
donderdag
09:30 - 11:30

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Documentatiecentrum Maaseik's post

De schitterende tentoonstelling in het Caermersklooster http://voor-god-en-geld.be/de-tentoonstelling/ toont dit weefgetouw uit het begin van de 18de eeuw. Maaseik bezit er een uit de jaren 1600 van de familie Binjé. Het werd door Pierre Schunck uit Valkenburg vakkundig gerenoveerd. Toch maar opnieuw tonen in Musea Maaseik?

Photos from Documentatiecentrum Maaseik's post
facebook.com

Timeline Photos

http://cittaslowbelgie.blogspot.be/ http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=13591#.V4Edv9KLTIU

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Documentatiecentrum Maaseik's post

Norbert Houben is op 2 april te voet vertrokken vanuit Maaseik en is zondag 26-06-2016 om 12.30 aangekomen in Santiago de Compostela. De enige die hem voorging was een zekere Goerdt Cryssers uit Maaseik die in 1545 werd veroordeeld tot een tocht naar Compostela omdat hij zijn stadsgenoot Dirck Puytlinck zware verwondingen had toegebracht (lees hierover meer in ‘De Maaseikenaar’, 2004,nr. 4). Of de goede man de tocht heeft overleefd en op zijn bestemming is aangekomen, weten wij niet. Norbert heeft het gehaald! Hij arriveerde vandaag in de Marathon! Proficiat Norbert! De tweede foto is van Mariet Vandeboel die hem in Compostela een bezoekje bracht. De derde is van een onbekende op Facebook.

Photos from Documentatiecentrum Maaseik's post
facebook.com

Timeline Photos

Raymond Peustjens bezorgde ons deze foto 'Door Vereniging naar Welvaart'. Zij is gemaakt op de hoek van de Bleumerstraat met de Markt waar toen de patisserie van Vanwijck was gevestigd. Wie hierover meer kan vertellen mag een bericht sturen naar werkgroep@maaseik.be.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Wij zijn op zoek naar de namen, de gelegenheid maar ook naar de verhalen erachter. UW reacties zijn welkom op werkroep@maaseik.be.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Open Dag bij Heemkring Kinrooi op 5 juni 2016.

Timeline Photos
facebook.com

Levensloop Maaseik

Levensloop Maaseik
facebook.com

Timeline Photos

Het volgende 'Wawweleurke' gaat door op 25 mei om 14.30 uur in de bibliotheek van Maaseik, Bleumerstraat 68. Bij deze gelegenheid laten foto’s zien die werden getoond tijdens de Erfgoeddag te Neeroeteren op zondag 24 april 2016. Wij zijn op zoek naar allerlei foto’s met verdwenen gebouwen en/of bezienswaardigheden. Wie heeft informatie over deze foto?

Timeline Photos
facebook.com

Musea Maaseik

Musea Maaseik
facebook.com

Timeline Photos

Nieuwe publicatie: '750 jaar parochiegeschiedenis van Stevensweert.

Timeline Photos
facebook.com